diumenge, 20 de desembre del 2009

JOAN PLA GUANYA L'ENRIC VALOR DE NOVEL·LA JUVENIL

[Joan_Plaw.jpg]


Amb La maledicció del graal càtar


Dissabte 19 de desembre de 2009 s'ha lliurat el 29 Premi de narrativa juvenil Enric Valor. El premi, que convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya, està dotat amb 6.000 euros i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol. S'hi han presentat 20 obres.

L’obra:

La maledicció del graal càtar és una novel•la que, narrada des dels temps actuals, s'endinsa en els temps de l'heretgia càtar. Per tant, la història passa en terres valencianes i a Carcassona, en terres occitanes.

Maria, no se sent còmoda a casa. Hi ha els típics conflictes familiars amb els pares i un germà drogaddicte. Davant la por que pren al seu germà, fuig a Carcassona on viu Charles, un jove a qui va conéixer en un viatge d'intercanvi estudiantil. Però amb ella s'endu una estranya medalla que conté una maragda. Només quan la llueix en un dels actes culturals que es fan a l'estiu a Carcassona, Mr Brouart,  gran historiador del catarisme, la reconeixerà i començarà una llarga i trepidant història per aconseguir el 'graal càtar', sobre el qual pesa una greu maledicció que s'anirà complint sense excepcions.

L’autor:

Joan Pla (Artana, 1942), resideix a Borriana des de fa molts anys. Va cursar uns anys d'Econòmiques i Magisteri. Ha exercit com a professor fins a la seua jubilació. Com a escriptor va començar a publicar l'any 1980, després que guanyà el Premi Malva-rosa de València i l'any 1981 quedà finalista dels Premis Ciutat de València amb Mor una vida, es trenca un amor. Des d'aleshores ha emprés una llarga i prolífica cursa literària amb més de cinquanta títols publicats.

En Edicions del Bullent ha publicat:


* El poble que recuperà la lluna,




* Un cadàver amanit amb xampany,

*El crim del mas maleït és el seu darrer libre. És una novel•la de misteri, al voltant d'uns crims en un mas als peus del Montcabrer, que acaba d'arribar a les llibreries.

Ha guanyat diversos premis literaris, com el de Bancaixa, Vicent Silvestre, el de la crítica de l'IIFV, Vila de l'Eliana, Ciutat de Vila-real, de Torrent i de Borriana.

Valoració del jurat:

El jurat, format per Pilar Puchades, Iolanda Marco, Xavier Bertran, Francesc Rodrigo i Núria Sendra, ha volgut reconéixer la gran qualitat de l'obra Al punt de mira.

Finalment, ha decidit, per majoria, atorgar el guardó a l'obra titulada La maledicció del grial càtar, que, un cop oberta la plica, ha resultat ser de Joan Pla. L'ha qualificat com una novel•la d'aventures i d'intriga, de la qual ha destacat la vivesa del tractament, l'adequació al públic juvenil, el rerefons històric i el final sorprenent .

5 comentaris:

Mercè ha dit...

Enhorabona, Joan.
Sembla força interessant la història. La llegirem en tenir ocasió.
Aprofite per desitjar-te unes bones festes.

Una abraçada

Pep Castellano ha dit...

L'enhorabona Joan. Als teus lectors se'ns amuntona la feina si volem estar al dia de totes les teues novetats.
Una abraçada

TONI PITARCH ha dit...

Enhorabona, Joan, pel premi i pel teu magisteri en la novel·la juvenil i, sobre tot, per la constància en una trajectòria important en quantitat i qualitat: quants anys han passat des que "moria una vida" quan érem, tots dos, a Betxí (on, com saps, continue).
Bon Nadal i Bon Any que, naturalment, faig extensiu als teus (dona'ls records de part meua).

Anònim ha dit...

enorabona pel teu premi que has guanyat el de enric valor

Anònim ha dit...

yo tinc molt llibres teus i man agradat molt espere que seguisques escrivint lli bres de aventures i el de mussa es un dels que mes man agradat dels que tu has escrit ¡ENORABONA¡