dimecres, 8 d’abril del 2009

VISITA A LA SALLE DE BENICARLÓ


Xerrada de Joan Pla PDF Imprimir E-Mail
dimecres, 08 d'abril de 2009

Joan Pla va néixer a Artana, al 1942, escriptor i novel·lista. S'ha convertit, des de la seua primera obra, Mor una vida, es trenca un amor, en un dels primers o més importants autors de novel·les juvenils en valencià en l'actualitat. Des d'aleshores ha publicat més de quaranta títols i ha obtingut nombrosos premis literaris. Ha publicat en l'editorial Tabarca Juvenil i Narrativa diverses de les seues obres. Amb La vida secreta de Marta va quedar finalista del 2n Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent (2000). Si voleu podeu entrar en esta direcció que és el seu blog:
www.llibresjoanpla.blogspot.com.


ENTREVISTA A JOAN PLA:

1.—Quan et vas adonar que escriure novel·les seria la teua forma de vida?
—A partir de quan vaig escriure la meua primera novel·la (Mor una vida es trenca un amor) ja que va tindre molt dèxit i va entrar en els llibres de lectura a l'any 1981 i això em va fer entendre el camí que debia seguir. Després de saber el que volia fer, vaig seguir escrivint i em van demanar més obres.

2.—Què et va impulsar a escriure?
—Mon pare em va ajudar a estimar la llengua, ja que tenia un gran domini del lèxic. També vaig néixer en un poble on es parlava únicament en valencià.

3.—A quin lloc trobes la calma i la inspiració per escriure?
—Solc estar molt calmat i inspirat a la vora de la mar i allí mateix trobo moltes voltes la inspiració. També solc trobar-ne llegint llibres literaris o científics, xarrant amb la gent o pensant.

4.—Recomanaries algun llibre teu?
—Recomanar, recomanaria tots els meus llibres. Per exemple "Mor una vida es trenca un amor", la meua primera obra.

5.—Què li diries a un jove que es vol dedicar a la literatura?
—En primer lloc que llegesca molt i gèneres variats. En segon que comence a escriure contes curts i ja més endavant que escriga coses llargues.

1 comentari:

meaningless23 ha dit...

Molt interesant aquestaentrevista deberes m'agrada molt